Workshops

Workshops voor kleuters
duur: 45 minuten

Voor alle workshops geldt:

Voor groep 1 en 2
Maximaal aantal leerlingen per workshop: 30
Vereiste benodigdheden, waar de school voor zorgt: Speellokaal of kleine gymzaal met zitbankjes voor de kinderen; goede CD-speler
Duur van de workshop: 45 minuten; min. 2 groepen per dagdeel, max. 4 groepen per dag.
Tarief per workshop: € 65,- (excl. reiskosten, incl BTW)


  • "Bang Mannetje"

"Bang Mannetje” van Mathilde Stein en Mies van Hout is de inspiratiebron voor deze workshop. Bang Mannetje is voor veel dingen bang en daar wil hij vanaf. Ook de kleuters trekken de stoute schoenen aan en overwinnen tijdens de zoektocht hun angsten. Een spannende workshop met spel en beweging over bang, dapper en stoer zijn.

  • “Waggel”

“Waggel” is een zgn. Scanimation prentenboek, met fascinerende bewegende 3D-beelden van verschillende dieren. In de workshop verdiepen de kinderen zich in al die uiteenlopende motorieken en manieren van bewegen. In een liedje komt het karakter van de krokodil tot leven; in een dansje herken je de waggelende motoriek van de pinguin. De kinderen ervaren verschillende manieren van voortbewegen; dit doet een beroep op inleving en coördinatie.

  • “Wiebelbillenboogie”

De workshop is gebaseerd op het boek “Wiebelbillenboogie” van Guido van Genechten. De kinderen transformeren in olifanten, spelen bepaalde passages uit het boek na, en dansen natuurlijk de Wiebelbillenboogie! Fantasie en inlevingsvermogen van de kinderen worden geprikkeld; er wordt een beroep gedaan op coördinatie, ruimte- en ritme-gevoel.

  • “Zoen voor elk seizoen”

Elk seizoen is leuk en dat gaan we in deze workshop ontdekken. Met begrippen uit de mime en pantomime spelen we mét en ín de 4 seizoenen: handen en lijf gaan bloeien als een bloem en spelen zon en regen; we lopen door herfststorm en modder en veranderen in langzaam-smeltende sneeuwpoppen. Maar dan gaat de lentezon weer schijnen en kruipen de vogeltjes uit hun ei…….Workshops voor midden- en bovenbouw
duur: 60 minuten

Voor alle workshops geldt:

Voor groep 5 t/m 8
Maximaal aantal leerlingen per workshop: 30
Vereiste benodigdheden, waar de school voor zorgt: Speellokaal of (kleine) gymzaal, goede CD-speler
Duur van de workshop: 60 minuten, minimaal 2, max. 4 groepen per dag(deel)
Tarief per workshop: € 70,- per workshop (incl. BTW, excl. reiskosten).


  • “Oplopende Emoties”

Emoties tekenen zich af op je gezicht – soms heel klein. Maar je kunt ze uitvergroten zodat je hele lijf vertelt hoe je je voelt. In de workshop analyseren we die lichaamstaal en we spelen die emoties zónder tekst te gebruiken. We sluiten af met korte clownscènes: verstopt achter het kleine rode maskertje kun je al je emoties lekker groot maken.

  • “Slapstick: komisch verkeerd”

Slapstick werkt op de lachspieren van de toeschouwers, maar vereist coördinatie,concentratie en samenspel van de uitvoerders/spelers. De kinderen leren situaties te analyseren en om te zetten in beweging en expressie. Enige mate van overdrijving is hierbij wel gewenst. Daarnaast oefenen zij inlevingsvermogen, coördinatie en lichaamsbewustzijn.

  • “Je ziet het niet maar ’t is er wel”

Pantomime is een specialisatie binnen de mime, waarbij je onzichtbare voorwerpen zichtbaar maakt door het gebruik van bepaalde technieken. Handen en ogen (focus) spelen hierbij een belangrijke rol. In deze workshop leren de kinderen hoe je een muur laat zien, spelen ze met een bal, maken van elkaar een marionettenpop en houden een touwtrekwedstrijd – maar zonder een echte muur, bal of touw. Samenwerking, coördinatie en voorstellingsvermogen worden gestimuleerd.

  • “Levende poppen”
    Mime-workshop voor groep 3 t/m 6

In deze workshop laten we verschillende poppen tot leven komen. Er wordt géén poppenkast gespeeld: de kinderen spelen zelf poppen( zoals robots en etalagepoppen), waarbij bepaalde mime-technieken gebruikt worden. Maar ik laat ook zien hoe je van een lap stof een eenvoudige pop kunt maken en deze zo te bewegen dat de pop tot leven komt en gaat spelen! De kinderen kunnen dit zelf oefenen met de lappenpoppen die ik vooraf heb gemaakt en meeneem.

Voor meer informatie:
stuur me een email: info@jannyhofman.nl
of stuur me een bericht via het contactformulier