Mime

Mime bestrijkt het gebied tussen spel ( toneel, drama) en dans, maar heeft altijd ‘beweging’ als uitgangspunt of inspiratiebron. Pantomime, slapstick en clownerie zijn onderdelen van mime, maar ook breakdance kent typische bewegingen uit de mime-techniek. Aanbod: kennismakingslessen van een uur, workshops van een paar uur en cursussen van meerdere lessen aan volwassenen en kinderen v.a. groep 1 van de basisschool.

 • “Een zoen voor elk seizoen”
  Mime-workshop voor groep 1 en 2

  Elk seizoen is leuk en dat gaan we in deze workshop ontdekken. Met begrippen uit de mime en pantomime spelen we mét en ín de 4 seizoenen: handen en lijf gaan bloeien als een bloem en spelen zon en regen; we lopen door herfststorm en modder en veranderen in langzaam-smeltende sneeuwpoppen. Maar dan gaat de lentezon weer schijnen en kruipen de vogeltjes uit hun ei…
 • “Wiebelbillenboogie”
  Spel en dans-workshop voor groep 1 en 2

  Deze workshop, een combinatie van spel en dans, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Guido van Genechten. De kinderen transformeren in olifanten, spelen passages uit het boek na en dansen natuurlijk de wiebelbillenboogie!
 • “Levende poppen”
  Mime-workshop voor groep 3 t/m 6

  In deze workshop laten we verschillende poppen tot leven komen. Er wordt géén poppenkast gespeeld: de kinderen spelen zelf poppen( zoals robots en etalagepoppen), waarbij bepaalde mime-technieken gebruikt worden. Maar ik laat ook zien hoe je van een lap stof een eenvoudige pop kunt maken en deze zo te bewegen dat de pop tot leven komt en gaat spelen! De kinderen kunnen dit zelf oefenen met de lappenpoppen die ik vooraf heb gemaakt en meeneem.
 • “Je ziet het niet maar ’t is er wel”
  Pantomime-workshop voor groep 6 t/m 8

  Pantomime is een specialisatie binnen de mime, waarbij je onzichtbare voorwerpen zichtbaar maakt door het gebruik van bepaalde technieken. Handen en ogen (focus) spelen hierbij een belangrijke rol. In deze workshop leren de kinderen hoe je een muur laat zien, spelen ze met een bal, maken van elkaar een marionettenpop en houden een touwtrekwedstrijd – maar zonder een echte muur, bal of touw. Samenwerking, coördinatie en voorstellingsvermogen worden gestimuleerd.

Klik hier voor meer informatie over de workshops
of stuur me een bericht via het contactformulier


Mime-workshopMime-workshopMime-workshop
Foto's: Menno Herstel

Klik hier voor meer foto'sWiebelbillenboogie


Wiebelbillenboogie